Tel: 387 35 780-800; 387 35 780-810 | Fax: 387 35 780-803 | E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

FACHPACK 2019

15

Avg

2019

BEMA BA i AMBRA će i ove godine, zajedno sa našim partnerima iz Holandije, firmom BEMA KUNSTSTOFFEN B.V., učestvovati kao izlagači na sajmu pakovanja FACKHPACK 2019 koji se održava od 24. do 26.09.2019 godine u Nirnbergu - Njemačka.

BEMA BA na European Coating Show 2019

Kompanija BEMA BA d.o.o. je zajedno sa partnerima AMBRA d.o.o. i BEMA KUNSTSTOFFEN B.V. bila učesnik sajma “European Coating Show 2019” koji je održan u Nurnbergu (Njemačka) od 19 -21 marta 2019. godine. 

Proširen proizvodno - skladišni prostor firme „BEMA BA“ d.o.o.

Kao što je bilo i planirano, ove godine smo uspješno realizirali investiciju u proširenje proizvodno-skladišnog prostora. Dodatnih 1.400m2 omogućava mnogo bolju organizaciju skladišta, a istovremeno oslobađa dodatni prostor za proširenje proizvodnje. Obzirom da je naš kompletan poslovni objekat napravljen modularno, ovo već 3. proširenje u posljednjih 5 godina je uspješno realizirano i ovaj put bez ometanja redovne proizvodnje.

FACHPACK 2018

16

Jul

2018

BEMA BA i AMBRA će i ove godine, zajedno sa partnerima iz Holandije firmom BEMA KUNSTSTOFFEN B.V., učestvovati kao izlagači na sajmu pakovanja FACKHPACK 2018 koji se održava 25.-27.9.2018 u Nirnbergu - Njemačka.

Prethodno izdanje Fachpack 2016, na kojem smo također bili prisutni, okupilo je preko 1.500 izlagača i više od 40.000 posjetilaca te se s pravom smatra jednim od vodećih europskih sajmova u segmentu pakovanja.

Uspješna realizacija tranzicije na ISO 9001:2015 verziju standarda

Nadzorni tranzicijski audit na novu verziju standarda ISO 9001:2015 u društvu „BEMA BA“ d.o.o. Gračanica obavljen je dana 26.06.2018. BEMA BA tim je i ovaj put u izvrsnoj saradnji sa certifikacijskom kućom TÜV SÜD, nakon višemjesečne pripreme i edukacije QA tima i uposlenih, uspješno usvojio novu verziju standarda. Certifikatom nastojimo unaprijediti postojeći sistem upravljanja kvaliteta, što treba da rezultira boljim odgovorom na zahtjev kupaca, povjerenjem i zadovoljstvom klijenata, te kontinuitetom razvoja. Uspjeh koji smo postigli tokom certifikacijskog audita motivacija je menadžmentu i svim uposlenicima društva da zadrže postignuti nivo kvaliteta, te dalji razvoj i usklađivanje sa svjetskim trendovima.

Posjeta novoimenovanog Ambasadora Kraljevine Holandije u BiH

Bosansko-holandska poslovna zajednica već godinama uživa izuzetno veliku podršku od strane holandske ambasade pa je tako novoimenovani Ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini Dr.Reinout Vos svega par sedmica nakon imenovanja odlučio obići bosansko-holandske kompanije u našoj zemlji.

BEMA BA uspješno potvrdila sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001

Firmi BEMA BA doo je u julu ove godine od strane certifikacijske kuće TÜV SÜD uručen certifikat ISO 9001:2008, čime smo ponovo potvrdili uspješno implementiran sistem upravljanja kvalitetom.

U certifikacijskoj godišnjoj provjeri koju su proveli stručnjaci agencije TÜV SÜD i ove godine je dokazana usklađenost svih procesa u BEMA BA sa usvojenim normama, kao i opredjeljenost menadžmenta i uposlenika firme za njihovim stalnim unaprijeđenjem.

Certifikatom ISO 9001:2008 potvrdili smo da nam uspješno implementiran sistem upravljanja kvalitetom pomaže u boljem razumijevanju potreba kupaca, postizanju većeg stepena zadovoljstva i povjerenja klijenata, povećanju produktivnosti, efikasnijem poslovanju i ostvarenju kontinuiranog razvoja.

Poslovanje u skladu sa ISO normama naš je opšteprihvaćen način rada kojim osiguravamo očekivanu kvalitetu proizvoda sadašnjim i budućim klijentima i partnerima. S tim ciljem kročimo našim poslovnim putem do narednog audita u sljedećoj godini. U skladu sa nadolazećim promjenama naredne godine je predviđena implementacija nove verzije standarda ISO 9001:2015.

Nagrada za FLEXA tester boja

U kooperaciji sa FLEX / design BEMA je razvila ambalažu za Flexa Creations toster za boje. Ovo svojevrsno remek djelo je još jednom nagrađeno za svoj jedinstveni dizajn nagradom Design Accountability u sklopu NL Packaging Awards takmičenja. Tri su ključne vrijednosti ovog proizvoda koje su ga načinile velikim pobjednikom: stimulisanje prodaje, praktičnost i internet kao novi kanal prodaje.

Nabavka 3D mjerne mašine "WERTH"

Na ovaj način naša kontrola kvaliteta može mnogo brže i sigurnije raditi provjeru kvaliteta proizvoda a ovo je izuzetno značajno i prilikom provođenja PPAP procesa na kojem naši određeni kupci insistiraju. Također, bržim i preciznim mjerenjem se mogu raditi detaljnije analize proizvodnje te se eventualna odstupanja mogu otkriti mnogo ranije te na vrijeme korigovati parametre.

Instalacija kao i 7-dnevna obuka naših uposlenika obavljena je u prostorijama BEMA BA od strane tehničkog tima firme WERTH a isti su zaduženi i za redovno održavanje i kalibraciju opreme kao i za eventualnu tehničku podršku.

Ovime smo još jednom dokazali našu opredjeljenost za povećanje nivoa kontrole kvaliteta te spremnost na ulaganje u nove tehnologije i nova znanja za naše uposlenike a koje će nam u konačnici omogućiti da našim kupcima pružamo kvalitetniju uslugu.

Školovanje internih auditora

Konsultantska kuća IDEA-Co Gračanica, sa kojom imamo izuzetno uspješnu dugogodišnju saradnju, organizovala je seminar za školovanje Internih auditora prema zahtjevima novog standarda za auditiranje BAS EN ISO 19011:2015. Obzirom da izuzetno mnogo pažnje posvećujemo u sticanje novih znanja BEMA BA je na ovaj seminar prijavila 5 svojih uposlenika a plan je da u narednom periodu izvršimo školovanje još najmanje 4 osobe. Svjesni smo da je proces učenja kontinuiran te da je potrebno stalno i intenzivno raditi na prihvatanju novih metoda a koje imaju za krajnji cilj povećanje kvaliteta usluge koje BEMA BA nudi svojim kupcima.

Više o ovom seminaru, uključujući fotografije i video, možete pronaći na slijedećem linku: IDEA-Co seminar

BEMA BA na sajmu FACHPACK 2016

Kao i prethodnih godina naša firma će zajedno sa partnerima iz Holandije firmom BEMA KUNSTSTOFFEN nastupiti kao izlagač na jednom od najznačajnih sajmova pakovanja/ambalaže u Europi FACHPACK 2016 koji će se održati u peridou 27.-29.09.2016. na sajmištu Nirnbergu - Njemačka. Prošlogodišnji sajam je okupio 1.565 izlagača iz svih dijelova svijeta a zabilježeno je više od 43.000 posjetilaca te se očekuje da sajam ove godine premaši ove cifre.
Obzirom da je naša firma izvozno orjentisana te da proizvodnja ambalaže ima značajan udio u našoj proizvodnji sigurni smo da će i ovo biti odlična prilika da ćemo jednom pokažemo naše mogućnosti na izuzetno zahtjevnom europskom tržištu.

Broj našeg štanda je 7A-202 te Vas pozivamo da nas posjetite. Slobodno nam se obratite na naš e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. za rezrevaciju ulaznica.

COLOR TESTER – Novi proizvod za AkzoNobel

Na holandskom tržištu je predstavljen proizvod „Color tester“ koji firma BEMA BA proizvod za jednog od lidera na tržištu dekorativnih boja, firmu AkzoNobel.

Radi se o proizvodu u kojem se nalaze različite vrste boja za zid te kupci, koristeći ovaj inovativni proizvod mogu vrlo jednostavno pomoću valjka za boju koji je sastavni dio aplicirati boju na zid kako bi vidjeli da li im boja odgovara.

Plastični dijelovi za ovaj proizvod se rade u našoj firmi kao i montaža valjka te se proizvod dostavlja firmi zaduženoj za punjenje boja. Nakon toga proizvod ide na tržište kako bi pomogao kupcima da odaberu boju koja će im najviše odgovarati.

COLOR TESTER će osim holandskog biti dostupan i na francuskom tržištu a planiran je plasman i na dodatna tržišta zemalja EU.

Opširnije...